Galgar för varje tillfälle

Alla behöver klädgalgar, men en del tänker mer på den här inredningsdetaljen än andra. Om man driver en butik så kommer galgar att vara en viktig del av butiksinredningen och något som kan påverka hur väl man säljer. En galge som ska bära en kavaj måste ju ha rätt styrka så att plagget inte faller ihop. Även i hemgarderoben så kan man behöva riktigt bra galgemodeller som inte bara gör att man ser kläderna ordentligt, men som också bidrar till bättre form. Hur viktigt det är med snygga galgar beror förstås på hur man ska använda dem, men det kan vara klokt att tänka på att billiga galgar som kan se snygga ut inte alltid erbjuder den kvalitet som man trots allt vill se i en butik såväl som i hemmet.

Galgar av olika material

Idag så finns det klädgalgar av en rad olika material. Trä är ett populärt material för att det är massivt och för att det även är vackert att se på. Med trägalgar så är det viktigt att man har behandlat materialet på rätt sätt så att man inte riskerar stickor och spån som kan skada kläder såväl som händer. Klädda galgar kan ha en ram av plast, stål eller trä och galgar i sammet är väldigt fina att se på. Den här typen av galge kan man välja för utvalda plagg och kan också vara ett bra val för barngalgar.

Galgarna av metall är mycket vanliga och vem har inte fått hem den här typen av galge från kemtvätten för att sedan fortsatt använda den? Metallgalgar kan vara bra men de är inte det bästa valet då man tvättar för hand och vill torka plagget. Då är det bättre med uppblåsbara plastgalgar som både behåller plaggets form och som inte kommer att rosta.

galgar

Som en del av butiksinredning

När galgar ska finnas i en butik så måste man inse att de kommer att utsättas för en hel del slitage. Folk drar i plagg och om galgen då faller ner på golvet för att den inte hänger på ett bra sätt så kan det vara väldigt irriterande. Dessutom så är det klokt att satsa på vackra galgar som butiksinredning. Har man en fin design där man även inkluderar butikens namn så händer det ofta att kunder ber om att få ta med sig galgen hem. Det här kan man ju gå med på då man ser galgen som en slags reklam som gör att kunden påminns om ens butik då han eller hon står hemma och funderar på vilka kläder som blir bra till jobbet eller till festen. Man kan rentav trycka en uppmaning om att komma igen på galgen för att på så vis påminna kunden om att det finns nya fräscha plagg i butiken.