Kategoriarkiv: Industri

Fördelar med bra gängtätning

Anledningarna till att man använder sig av gängtätning då man skruvar i skruvar och låser fast delar med fästelement är många. Det finns onekligen flera fördelar med att använda sig av gängsäkring då man monterar ihop en motor eller en elektrisk apparat. Det är därför som även privatpersoner investerar i loctite då de ska skruva ihop ett fordon eller utvalda delar. Låt oss se på några fina fördelar med bra gänglåsning.

Man undviker vibrationer med gängtätning

När ett fästelement inte kan röra på sig hursomhelst så undviker man vibrationer. Det här kan vara otroligt viktigt i känsliga elektriska apparater men det här är också en anledning till att man använder gängtätning i industrimaskiner. En industrimaskin får inte skaka och vibrera då detta kan äventyra produktionen.

Gänglåset skyddar mot läckage

Man får också ett viktigt skydd mot läckage då man installerar fästelement med loctite eller annan typ av gängtätning. När man slipper läckage så skyddar man ju även konstruktionen mot problem som korrosion. En elektrisk apparat kan ju sluta fungera som den ska om man får in vatten, och en motor som utsätts för läckage av vatten och olja kan också skadas.

Fästanordningar blir säkrare då de håller ihop

Det är också viktigt att tänka på säkerheten som man får då fästelement inte riskerar att lossa i första taget. Man måste givetvis kolla skruvar och muttrar på maskiner som man använder länge och ofta, men det är en fördel att man slipper underhåll så ofta då gängtätning ger starkare montage som håller ihop delar på ett bra sätt.

Fördelar och nackdelar med manuella stansmaskiner

Numera så finns det fantastiska industrimaskiner som till exempel kantpressar och lasermaskiner som är fullständigt automatiska. Tillsammans med robotar så kan den här typen av maskiner klara jobbet på nolltid. Man kan alltså finna fantastiska stansmaskiner som är fullt automatiska, men det finns ju även manuella varianter och om detta är aktuellt så är det viktigt att förstå fördelar och nackdelar med en manuell stansmaskin. Låt oss börja med att se på fördelarna…

få exakta urskärningar med hjälp av stansmaskiner

Fördelar med manuella stansmaskiner

Om man ska stansa hål i ett ganska tunt material så kan man få stor nytta av manuella stansmaskiner som ger bättre resultat än en vanlig borr. Det går mycket snabbare att använda en stansmaskin än en vanlig borr och man behöver inte testa sig fram. Den storlek som man stansar med är den storlek som man får. Det är bara att märka ut var på metallen som hålet ska sitta för att det hela ska bli bra.

Manuella stansar är också bra på så vis att de spar på energi. Det är du som driver verktyget så du kan ha gott samvete vad gäller miljön och så blir det ju inte en större elräkning för att man stansade lite hål. En annan fördel är att man kan stansa fram olika former med samma verktyg.

Nackdelar

Nu finns det förstås några nackdelar med manuella stansmaskiner som bör nämnas. Till att börja med så är det förstås så att manuella verktyg kräver mer arbete. De lämpar sig inte för större volymer. Ibland så kan det vara svårt att komma åt med stansmaskinen som är manuell och den kommer inte att klara hur tjock plåt som helst.

Smart tillverkning av dagvattenkassett

Det blir allt vanligare med system för dagvatten som är gjorda av plast och som gjuts fram för att ha rätt form och design. Med en dagvattenkassett så är man ute efter att leda dagvatten rätt så att det inte ansamlas på plaster där det kan leda till skador och fara för både människa och natur. Genom att koppla kassetten till fördröjningsmagasin (läs mer om dagvattenmagasin här) så kan man på ett säkert och effektiv vis få undan vattenmassor som annars hade kunnat ställa till med stora problem. Men för att få så bra system som möjligt så behöver man smart tillverkning.

Det gäller att vara förberedd när ovädret drar in

God planering av dagvattenkassett

Innan man kan dra igång produktionen av dagvattenkassetter så är det förstås viktigt att man har planerat dimensioner och form på rätt sätt. I och med att man gjuter i plast så finns det stor flexibilitet på hur delar och kassetter kan se ut. En dagvattenkassett som ska ingå i ett större system och leda vatten vidare till dagvattenmagasin måste ha plats för rörkopplingar och dessa planerar man redan i datorn.

Med modern datorteknik och programmering så ser man till att allting är klart för produktion, och att den kassett som man tar fram kommer att passa perfekt ihop med andra delar som ska ingå i samma system för uppsamling av dagvatten under marken.

Automatik är viktigt

Det är viktigt med automatik för detta ger snabbare tillverkningstakt och säkrar även att de mått som man har förblir desamma genom hela produktionen. Det kan ju vara så att man behöver många kopior av samma dagvattenkassett och då kan god industriautomation se till att man får exakta mått som sedan förenklar installation.

Bra material

Planering och bra industrimaskiner för tillverkning av dagvattenkassetter är mycket viktigt men också det material som man tillverkar i. Numera så finns det ju en rad olika plastmaterial som kan erbjuda olika kvalitet. Med utveckling av olika kombinationer av plastmaterial så får man god styrka på dagvattensystemen samtidigt som de är lätta att hantera.

Det kan också vara av intresse att se på möjligheten till att använda återanvänt material vilket är en möjlighet då man tillverkar dagvattenkassetter av plast. Det här är ett område som är i utveckling och som i framtiden kan leda till större besparingar både rent ekonomiskt och för naturen.

Framtidens dagvattensystem

Tillverkningen av dagvattenmagasin och kassetter av plast är smart och den blir fortsatt bättre. Med hjälp av datorer och industrimaskiner som kan förstå avancerad programmering samt bättre plastmaterial så får man system som håller längre och som ger riktigt god avledning av vatten som kommer från regn och översvämningar.

Effektivare svetsning med modern robotsvetsning

Svetsning är ett spännande område där det idag finns lösningar som gör att man får mycket mer gjort på kortare tid. Med robotsvetsning så slipper man många gånger stå med manuell svets, och man kan snabbt och effektivt utföra samma arbete på många objekt. Det finns företag som robotec.se som kan utföra den automatiska robotsvetsningen sida vid sida om manuell svetsningsteknik för att på så sätt erbjuda den bästa lösningen för varje projekt.

Effektiv modern robotsvetsning

Den moderna industritekniken har kommit långt och företag som jobbar med plåtbearbetning som kantpressning och rörbockning har numera maskiner som klarar av tyngre jobb på ett galant vis. Även om man inte ska svetsa en tung metalldel så kan det här jobbet vara farligt. Det är ju trots allt så att man jobbar med mycket höga temperaturer, eld och metall som smälter.

Med robotsvetsning så behöver man inte ha en person som står och håller i arbetsstycket. Det här ger många fördelar. Roboten kan jobba mycket snabbare då den inte behöver ta pauser mellan de tunga arbetsuppgifterna. Den kan jobba på och göra precis samma sak på del efter del.

Människan är inte helt ur bilden bara för att man svetsar med en robot. Det är fortfarande så att arbetet måste ses över och man behöver ju göra rätt inställningar så att matningen blir korrekt och så att robotens rörelser stämmer överens med matning och med den typ av svetsning som ska utföras.

Skräddarsydda lösningar för olika projekt

När man ser på dagens teknik så är det minst sagt imponerande att se vad som är möjligt att tillverka. Ett företag kan erbjuda en färdig metallprodukt som tas fram med flera olika maskiner och robotar. Robotsvetsen kan klara av mer än att svetsa då man till exempel får automatisk matning vilket givetvis bidrar till att man kan jobba snabbare och samtidigt sparar på de anställdas fysik och hälsa.

Med hjälp av datorprogram så får man programmering som leder till exakthet och till att kunden vet från start precis vad som kan förväntas. Man kan helt enkelt lita på att man får en arbetsprocess som ger de resultat som man är ute efter och det är uppskattat av alla inblandade.

Flera viktiga arbetsmetoder på en och samma verkstad

Det är mycket viktigt att ha flera olika arbetsmetoder på en och samma verkstad för en smidig arbetsprocess. Det gäller ju att tillämpa rätt metod för att få bra resultat. Det här kan ibland innebära att man får använda manuell svetsning trots att robotsvetsning är så effektivt och bra. Men för att det här ska bli möjligt så måste verkstaden har personal som klarar av alla bitar så att man alltid kan avgöra precis vilken metod som blir den bästa.

Vad är en bandningsmaskin?

Oavsett om man väljer en halvautomatisk eller helautomatisk bandningsmaskin så är det så att maskinen kommer att klara av hela cykeln som krävs för att förpackningen ska bli klar. Man matar in det band som ska användas och som sedan kommer att slås i en båge runt paketet. För att få rätt styrka på bandningen så följs detta av en spänningscykel och även av en förslutningscykel.

bandningsmaskin3

Smart förpackning med en bandningsmaskin

Idag så finns det många smarta förpackningsmaskiner, och på sajter som ITO.no så kan du få en hel del information om olika sorter. Med en sträckfilmsmaskin så kan man slå in stora pallar med sträckfilm medan en bandningsmaskin oftast används för lite mindre emballage.

Om man jobbar med en maskin som är helt och hållet automatiskt så krävs det inget manuellt arbete med förpackningen och det är väldigt praktiskt då man kanske har en mycket stor produktionsvolym.

Även om en bandningsmaskin ser enkel ut så kan den bjuda på riktigt fina finesser. Det är det här som gör det möjligt för vitt skilda företag att använda sig av samma typ av maskin för olika typer av arbetsprocesser.

För buntning av olika typer av material och produkter så är bandningsmaskinen överlägsen. Här kan man själv välja hur mycket manuellt arbete man vill ha. Det finns till exempel handbandningsverktyg som man jobbar fullständigt manuellt med.

Man kan också välja maskin utifrån det behov som finns. En del förpackningsmaskiner är till för ständigt arbete medan andra fungerar på så vis att man kan plocka fram och använda vid de enstaka tillfällen då man behöver den här typen av förpackning.