Olika former av Yoga

Yoga är en träningsform som skapar balans mellan kropp och själ.
Yogan kommer ursprungligen från Indien och är minst en 5000 år gammal träningsform.
Många tror att yoga bara är en fysisk träningsform men det är så mycket mer än bara träning fysiskt, det är träning både för kropp och själ och innehåller mycket meditation, det är träning för hela mäniskan.

Yogan är ett bra verktyg för att bota ryggont, stress och både mental och fysisk träning. Det är också en kanal mellan det andliga och det ovetande.

Det är en bra teknik för att bli medveten om det ovetande. Att leva i nuet och lyssna på vad kroppen egentligen säger. Tränar man yoga regelbundet så lär man sig signalerna från kroppen. Man kan också med olika tekniker släppa olika blockeringar i kroppen och sinnet.

All yoga är inte samma yoga det finns så många olika sorters yoga för olika områden. Här är några exempel på olika yogaformer.

Kundaliniyoga

På slutet av 1960-talet introducerade Yogi Bahjan, kundaliniyoga i väst när han flyttade från indien till USA, han utvecklade en yogaform anpassad till västlänningar. Kundalini betyder livsenergi. Det är en yoga form som passar personer i alla åldrar.

Acroyoga

Det är en väldigt ny yoga form, den utvecklades 2003 av Jason Nemer och Jenny Sauer-Klein. Det har blivit en mycket populär yoga form då den utövas i par eller grupp. Syftet med denna yoga form är att bygga tillit, närhet och lekfullhet.

Här finns två olika sortes former en som är enklare och syftar mer på ryggbesvär och massage och den andra mer på samarbete och uppvisning.

Ashtangayoga

Det är en yoga form i serier som man måste följa noga för att kunna gå vidare. Ashtangayoga är finns i tre olika serier med olika svårighetsgrader. Man synkroniserar även andning med rörelserna. Andningen i yogan är en mycket viktig del. Ashtangayoga renar kroppen, både organ och muskler och gör kropppen smidig och mjuk.

Enda sättet att ta reda på om du tycker om träningsformen yoga är att prova trivs man med det så är det bara att fortsätta.