Lyckan på Facebook skapar olycka

Blir du lycklig av att hänga på Facebook? Antagligen inte. Många lägger stor tid på att dela med sig av dagens händelser via sociala medier och Facebook är fortsatt ett av de främsta valen för detta. Men du visar ju inte direkt disken från förra veckan, ungarna som spyr och bråkar, eller ångesten som du känner inför framtiden.

På Facebook är allt vackert

På Facebook så är allt vackert. En snabb bild på smörgåsen får det att framstå som att du är personen som alltid äter en god och hälsosam lunch. I själva verket så är det för det mesta kaos omkring lunchtid på helgen då du på något sätt ändå hinner med att lura vänner och bekanta med bilder som ger en annan bild.

Lyckan på Facebook skapar faktiskt olycka. Den leder till att du precis som andra får uppfattningen av att livet är så mycket bättre för andra. Andra människors lycka är ofta en slags akilleshäl. Du blir inte nödvändigtvis glad av att se hur bra det går för dina vänner och familj.

Det kan vara något att tänka på nästa gång du tänker lägga upp en bild på dina perfekta tånaglar. Om du tror på karma så kanske det är bäst att låta bli och undvika att göra andra människor avundsjuka och olyckliga.