Plastinject räddar Sverige från översvämningar

Riktigt regniga dagar är för många opraktiska då det är svårt att vistas utomhus som vanligt. Men få tänker tanken att mycket regn skulle kunna leda till stora problem med översvämningar. Det beror på att vi på många håll i Sverige kliver omkring på de smarta system som Plastinject har grävt ner under marken.

Plastinject ser till att dagvattnet rinner undan

Det blir problem om dagvatten inte skickas i rätt riktning. Då vi bygger vägar, hus och parkeringar är det inte säkert att de kommer att hålla sig torra utan någon som helst insats i detta syfte. Plastinject har länge jobbat med smarta dagvattensystem som kan grävas ner under mark på ett effektivt sätt.

Det här är fördröjningssystem som inte bara dirigerar om de vattenflöden som samlas upp från ytan. De kan också rengöra vattnet med filter och då gör vi naturen en stor tjänst. Det här är verkligen revolutionerande och en god anledning till att låta Plastinject fortsätta sina installationer på så många platser som möjligt.

Kommuner drar nytta av hydrofilter

När kommuner ska jobba med vattenavledning passar de på att se på lösningar som dessutom håller vattnet rent. De hydrofilter som Plastinject erbjuder har väckt en hel del uppmärksamhet. De fungerar nämligen på ett effektivt sätt.

Systemen som Plastinject jobbar med är dessutom mycket lättviktiga. Det rör sig om plastmaterial som är enkla att hantera. Plast är ju en industri som är väl etablerad i Sverige vilket ger oss smarta lokala lösningar för utveckling och uppdatering av dagvattensystemen.

Fördelarna med fördröjningsmagasin av plast

Utöver att det är lätt att hantera och installera fördröjningsmagasin och dagvattenkassetter av plast är det här också system som är enkla att bygga på. När naturen förändras och det krävs mer kraft under marken är det inte svårt att ta hand om.

Det krävs inte särskilt mycket djup för att installera ett system med Plastinjects dagvattenmagasin. Det gör det också enkelt att komma åt när det krävs uppdateringar. Med en standarddesign kan man snabbt ta fram nya delar som går att bygga på med. På samma sätt är det inte svårt att byta ut delar i systemet.

Plast-systemen är också snälla mot naturen. Det läcker inte ut gifter och magasinen som läggs ner under marken håller länge. Det här är väldigt viktigt för kommuner som vill satsa på långsiktiga lösningar som det går att lita på.

Inga stora pölar på parkeringar

Även om vi kan tycka att det inte spelar så stor roll om det blir lite vått är det förstås stor skillnad mellan lite pölar och stora översvämningar. Om det går att nå köpcentret med bilen är det ju inte roligt att kliva ut rätt ner i en enorm vattenpöl.

Det här slipper vi tack och lov då Plastinject har varit på plats och förberett med kompletta system under parkeringen som säkrar att allt regnvatten förs vidare till säkra platser!