Vad är en snabbavveckling?

Kanske har du hört talas om att folk säljer aktiebolag för att få hjälp med avveckling. Det är detta som är snabbavveckling och som gör att man snabbt kan bli av med företaget. Snabbt låter ju enkelt men riktigt så enkelt är det inte. Man kan till exempel inte sälja ett företag som fortfarande är aktivt med lokaler, maskiner och personal. Det är först när bolaget är vilande som man kan välja att sälja det för att på så vis få hjälp med själva avvecklingen av ett bolag som är experter på denna bit.

Så snabb är en snabbavveckling

Hur snabbt går det? Det vill man ju gärna veta då man funderar på att själv inte ta hand om allt det administrativa som en avveckling av ab ändå innebär. Om man själv ska sköta hela processen så är det dels så att man får räkna med omkring 7 månader innan avvecklingen är klar. Efter detta så kan det också bli så att man minst en gång per år ska förse Bolagsverket med redovisning. Men om man säljer bolaget och får snabbavveckling så är man klar med jobbet så snart som bolaget är sålt. Det här kan ju gå på en dag.

Om man ser till att ge bolagsservicen som köper all den information som de behöver från start så går det snabbare. Dessutom så ska man tänka på att bra tjänster har perioder då de har mer än vanligt att göra. Då kan det eventuellt bli lite väntetid och det särskilt om man inte har sett till att all redovisning finns med företaget då man säljer det.

Välj rätt bolagsservice för försäljning

Det är viktigt att man väljer rätt bolagsservice för snabbavveckling. Idag finns det flera olika val och en del är bättre än andra. Det är av stor betydelse att man får ett gott stöd både innan och efter försäljning. Ta alltid en titt på rykte. Det sista du vill är att bli kvitt bolaget snabbt för att sedan få återkomma till det då bolagsservicen inte har gjort ett bra jobb. Då är det bättre att det tar lite längre tid att sälja och att man under denna process ser till att allt verkligen är redo för arbetet med avveckling.

En kostnad som du har igen

Det kostar en slant att få hjälp med snabbavveckling. Men samtidigt så kan du ju plocka ut pengarna från ditt aktiebolag snabbare. Kostnaden kommer du antagligen att ha igen om det är viktigt för dig att slippa allt det administrativa som en avveckling innebär. Det är också en fördel att veta att man verkligen kan släppa aktiebolaget och gå vidare med annat. Kan man lita på bolagsservicen som man säljer till så är arbetet med bolaget slut så snart som det är sålt. Det är något som kan vara värt en hel del pengar.