Gitarr för nybörjare

Man måste inte ha ambitionen om att vilja bli proffs på gitarr och ingå i ett band för att vilja lära sig spela detta instrument. Man kan säga att gitarr för nybörjare är till för alla men det är klart att det finns vissa grupper som är särskilt intresserade av detta. Du kan ha stor nytta av att kunna spela gitarr om du är:

  • Musikälskare
  • Förskole pedagog
  • Lärare
  • Förälder
  • Helt vanlig människa
  • Person som vill vara i centrum vid lägerelden

Det räcker med att du skulle vilja kunna spela de där låtarna som du tycker om att nynna på för att du ska ha nytta av en gitarrkurs. Gitarren har den stora fördelen att den enkelt tas med. Det är inte som med ett piano som kan bli väl dyrt och som tar upp en massa plats.

Gitarr för nybörjare online

Om man vill lära sig spela ett instrument så bör man börja online. Du måste inte bege dig till en lokal skola som lär ut gitarr för nybörjare med många olika kurser. Faktum är att du kan finna samma kurser online. Med hjälp av video, text och email så kan man ganska snabbt komma igång. Det du inte kommer att kunna få är en verklig person som rättar till din fingersättning men om du bara är noga med att studera instruktionerna som ges på rätt sätt så borde det ändå gå bra. Man kan ju alltid börja med grunderna på detta vis för att sedan gå till en lärare och utveckla sitt spel. Det finns dock de som menar att grunderna bör läras av en person på tu man hand så att man inte lär sig fel från start. Ett gott tips är att testa det som ges online för att avgöra vilken väg som kommer att fungera bäst för dig.

Tänk på att nätet ger dig tillgång till så mycket mer och att du rentav kan lära dig spela av en utländsk lärare via en kurs online. Det här kan vara bra om det är så att du är ute efter en viss teknik eller ett visst system som kanske inte finns i din hemort. När du väl kan spela så är nätet en underbar källa för tips och råd som gör att du kan utveckla ditt spel.

Låtarna som du vill spela

Den som redan kan spela på ett grundläggande sätt är förstås ute efter bra låtar att öva på. Det är ju inte alla som ser gitarren som ett sätt att uttrycka melodierna som hörs där inne i huvudet. På nätet så finner du lätt noter till populära låtar. Du kan få dessa noter gratis och med hjälp av ackorden så kan du börja hamra fram låtarna som du alltid har älskat. Det kanske dröjer innan du låter som ett verkligt proffs men spelglädje handlar inte om att spela perfekt. Du måste ju inte uppträda med din gitarr för att den ska ge dig ett mervärde i livet så ta det hela med ro och njut av att du kan börja spela på låtar som faktiskt låter likt originalen.

Finn likasinnade

Om du älskar gitarr och har börjat lära dig detta instrument så ska du dra nytta av att ha kontakt med likasinnade. På nätet så finns det forum där folk som gillar musik och instrument kan snacka. Här kan du läsa vad andra som lär sig gitarr har att säga om detta och du kan uttrycka dina egna åsikter. Du kan också få råd om var du finner noter till en viss låt och om det finns lite tips och knep om hur du kan spela denna på rätt sätt. Om du håller på med gitarr för nybörjare online på engelska så kanske du även behöver lite hjälp med översättning av uttryck som du inte kan på engelska och det kan du få av andra som spelar i ett forum.

Speciella evenemang och kurser

Ibland så är det dags för speciella evenemang och kurser för den som spelar gitarr som en hobby. Det här kan vara riktigt kul att vara med på. Du kan till exempel vara med på en kortare kurs över en helg som hålls någonstans i Sverige eller så kanske du nosar fram ett så kallat webbinar som är ett seminarium som hålls online. Det här är sådant som är kul och nyttigt för den som gillar att lära sig nytt på ett enkelt men stimulerande vis.

Lämna ett svar