Kategoriarkiv: Butiksinredning

Vanliga misstag när vi använder steamer

Idag blir det allt vanligare att använda ångapparater för att stryka kläder. En steamer kan vara en mycket viktig del av butiksinredningen. Då personalen snabbt kan ta till en handhållen steamer för att snygga till plagg som skrynklats till i provrummet får det betydelse. Det gör att nya kunder inte upplever plagget som oattraktivt och därmed kan det bli lättare att sälja det.

Steamer hemma och i butik

Det är inte bara i butiken som man använder sig av en steamer för att få bort skrynklor på kläder. Numera är det många som väljer en handhållen steamer hemma för att få ordning på plaggen. Det finns ångapparater som fungerar precis lika bra hemma som i en butik. Dessutom har de ett pris som gör det möjligt för dig som privatperson att dra nytta av kraften i ångsteamern.

De främsta misstagen med steamer att vara medveten om

Det finns några vanliga misstag som folk gör med steamers. Dessa bör du undvika om du vill få ut största möjliga effekt av ångapparaten.

Tänk på att:

Hänga upp plagget

När du har bråttom kanske du håller upp plagget med en hand för att hålla din steamer i den andra. Det här är inte så smart. Det bästa är att hänga upp plagget på en galge. Nu kan du föra steamern över tyget på ett stadigare sätt.

Dessutom blir det lättare att se var du behöver rätta till tyget när du inte håller i plagget med handen. Även om du håller i en galge som får plagget att hänga bättre är det inte så smidigt att hålla i galgen med handen. Använd handskar om du vill dra ut plagget för hand nedtill så att du inte bränner dig.

Finn en plats där du kan hänga upp plagget och ändå komma åt på ett bra sätt. Kanske är det på ett klädställ eller på en krok som du har i badrummet. Var försiktig med det som finns omkring. Du vill inte utsätta trämöbler för ånga i tid och otid!

Inte hålla steamern för nära

Det finns ett perfekt avstånd mellan steamer och plagg. Hitta detta avstånd och håll dig till det. Beroende på modell och det tyg som du ska stryka med ångapparat kan det variera lite. Ta reda på vad som gäller och var noga med att inte hålla för nära och inte för långt bort.

Många gör det misstaget att de håller den handhållna steamern för nära för att de tänker att det hela fungerar som ett vanligt strykjärn och att det måste till kontakt för att det hela ska fungera.

Inte för alla plagg

Ett annat vanligt misstag är att tänka att en steamer är istället för det vanliga strykjärnet. Så är det inte. Det finns fortfarande plagg som vita skjortor som kan behöva traditionell strykning. Steamern är ett fantastiskt redskap att ha för kavajer och annat som du inte vill lägga under strykjärnet.

Men byt inte ut ditt vanliga strykjärn mot en steamer. Då kan du bli besviken då du inte längre får krispiga skjortor som du är van vid.

För tung steamer

Ett annat vanligt misstag är att folk ofta väljer handhållna steamers som är för tunga. Det kan nämligen bli mycket jobbigt med en full vattentank då du ska hålla i den. Det är ganska vanligt att tänka att det blir bra med en större tank för då behöver du inte fylla på så ofta. Men faktum är att det kan vara bättre med en mindre tank för att orka med strykjobbet.

Det krävs ingen kunskap

Det här är en vanlig missuppfattning. Om du aldrig har lärt dig att stryka och tror att du kommer undan att lära dig hur du ska sköta din kläder med en steamer har du fel. En ångapparat kräver också kunskap och det är viktigt att du går igenom instruktionerna. Om du inte gör det kan du bli besviken för att dina kläder inte blir så snygga som du hade hoppats på.

Skyltdocka

Det finns en hel del att tänka på då man vill köpa skyltdocka, och framförallt så är det förstås så att man behöver en torso eller docka som har rätt uttryck och som går att placera på önskat sätt i skyltfönster och som butiksinredning inne i butiken. Butiker i Stockholm och Malmö drar stor nytta av våra eleganta och flexibla lösningar som är till för att skapa rätt känsla och stil. Det kan vara rätt stor skillnad mellan en skyltdocka huvud och en enklare torso, och många gånger så är det bäst att skapa en variation som man kan jobba med för att ständigt förnya och försköna butiken.

En skyltdocka med personlighet

Ibland så händer det att folk stannar till och bara stirrar på skyltbyster eller skyltdockor som har klätts på ett visst sätt och som kanske uttrycker en särskild stämning. Man kan ju bli otroligt imponerad då dockan ser levande ut, och skyltdockor barn och vuxna blir fascinerade av har ofta en känsla av fart och ger intrycket av att de är levande. Det är klart att det är viktigt att man satsar på kvalitet men man kan också dra nytta av begagnade skyltdockor som är i gott skick. Med ett spännande ansiktsuttryck så blir det kanske lättare att beskriva glädje, mystik eller vad man nu är ute efter men det finns annat som kommer att påverka hur väl dockan kan förmedla ens budskap.

Flexibilitet och positioner

Det är ofta så att man behöver flexibilitet så att skyltdockan kan inta olika positioner. Det här är ju väldigt viktigt då man väljer en skyltdocka med armar och ben eftersom det kan bli trist om den alltid ska stå rakt upp och ner i samma ställning. När man kan leka lite med hur armar placeras och om dockan sitter eller står så kan man göra mycket i skyltfönster och inne i butiken. Det blir också lättare att låta utvalda plagg få rätt form så att de syns på rätt sätt. I vissa fall så kan man ha stor glädje av en torso eller docka som bara har en viss position och många gånger så är det så att man behöver ett utbud av olika typer så att man kan kombinera och skapa utställningar så som man har tänkt sig.

Med en modern skyltdocka så kommer man långt och det är viktigt med god kvalitet för det här är den typ av inredning som man kan komma att behöva så länge som butiken existerar. Det går inte att jämföra med annan butiksinredning som snabbt slits ut och behöver bytas med jämna mellanrum. Med tanke på detta så är det inte så konstigt att många av våra skyltdockor får namn och blir som en förlängd del av personalen i de butiker som de jobbar i.

Bättre galgar för snyggare kläder

En del tycker att galgarna som finns i garderoben är obetydliga. Man tar det man får från kemtvätt, butik och så vidare, och om en skjorta hänger och slokar så tänker man inte så mycket på detta. Men med tiden så kommer det att märkas om man använder sig av galgar som inte ger kläderna det rätta stödet. Och det kan faktiskt vara klokt att investera lite mer i märkesgalgar som är gjorda för att inte skada kläderna.

Så kan galgar skada dina kläder

De flesta kan förstå att en galge som inte har styrkan eller den rätta formen inte kommer att ge en kavaj eller finare skjorta det rätta stödet. Om en kavaj hänger på ett slokande vis under en längre tid så kan det leda till att den även kommer att hänga och sloka då man har den på.

Ännu tristare är de fysiska skador som kan uppstå av galgarna som inte är hela. En äldre trägalge kan ha flisor som sitter på ställen där klädesplaggets tyg kan komma till skada. Metallgalgar som är gjorda av virade trådar kan också ha metalltråd som sticker ut och som kan sticka hål i tyger.

Se över galgarna i god tid

Det gäller att då och då se över de galgar som man använder sig av. Då man upptäcker att en trägalge har flisats eller att metalltråden i en metallgalge håller på att lösas upp så ska man genast göra sig av med galgen. Det här kanske känns lite jobbigt då man inte vill ha plagg som ligger och skräpar i rummet, men det är bättre att göra detta under en kortare tid tills man har skaffat nya klädgalgar.

Tänk på att skaffa modeller som är till för de kläder som du hänger upp. Om du satsar på rätt form och god kvalitet från start så vårdar du dina kläder och du slipper förhoppningsvis problem med slitage som kan få en förödande effekt på fina favoritplagg.

Fästelement med rätt design

De flesta har nog varit med om en bult eller skruv som har rostat ihop. När man skaffar prylar eller möbler så lägger man inte alltid märke till de fästelement som håller samman delarna. Det är först när kedjan på cykeln har hoppat av och man inser att det inte går att få loss stänkskyddet som man tänker på att fästelementens kvalitet också är viktig. För tillverkare så är det här en självklarhet och det finns ett stort behov av skruv, bultar och muttrar som inte drar ner på slutproduktens kvalitet.

Vanliga fästelement

Vanliga fästelement finner man precis överallt. Det här inkluderar skruvar, muttrar, ringar, bultar, klämmor och annat som man behöver för att kunna fästa delar vid varandra. Det här blir relevant då man tillverkar möbler såväl som då man behöver montera ihop inredning i hem och i butiker. Det finns standardversioner av fästelementen så att det blir lätt att byta ut och skaffa nytt då man behöver det. Leverantörer av fästelementen jobbar med ett stort utbud för även om man kan tala om standarddimensioner och typer av skruvar så är variationerna nästan oändliga och det ställer stora krav på tillverkare och återförsäljare. Det här leder förstås också till nya och intressanta metoder för tillverkning. Du kan läsa mer om utvecklingen och de företag som levererar fästelementen på 5tips.se.

Unika dimensioner

Det är förstås så att vissa industrier och projekt kräver fästelement med helt unika dimensioner. Det kan röra sig om gigantiska fästen som ska installeras i vindkraftverk eller om skruvar och ringar med normal storlek fast med annorlunda form. Idag så kan man snabbt få hjälp med specialtillverkning av fästelementen eftersom verkstäder i Sverige använder sig av teknik som gör det enkelt att tillverka snabbt och precist.

Material som håller

Något som man alltid behöver är bra material. Skruvar som rostar fast är ingen höjdare och kan rentav utgöra en fara då det rör sig om allmänna platser. För undervattensmiljöer så behöver man en unik typ av fästelement och då är det bra att det finns en rad olika material att välja från. I vissa fall så får man inse att fästelementen kommer att slitas och att man förr eller senare får beställa nya för att installera om. I det här läget så är det väldigt bra att ha en samarbetspartner som snabbt kan ta fram nya delar och det särskilt då man kanske behöver unika mått. Intressant att tänka på är att fästelementen inte bara används i möbler och maskiner. Den som har implantat drar nytta av skruvar som sitter i tandbenet och som förhoppningsvis kommer att räcka livet ut. Den här typen av skruvar kan göras i titan och Sverige är faktiskt ett framträdande land då det handlar om fästelement som ska användas i munnen för tandimplantat av hög kvalitet.

Snygg inredning med väggpaneler

Det spelar ingen roll om det handlar om en bostad eller om en butik, skönhetsfaktorn är viktig och något som kan leda till ett utrymme som man vill bli kvar i eller tvärtom. Då det har blivit dags att snygga till i butiken eller i hemmet så kan väggpaneler bli det som gör den stora skillnaden. Det här är paneler som man kan fästa på väggen för att få ny stil och även för att få en bättre yta där man kan hänga upp butikshyllor eller konst. Idag så är det många som väljer väggpanelerna av mdf eftersom dessa är så användarvänliga och fina att se på, men det finns förstås andra material som också kan fungera väl.

Väggpaneler att lita på

Med väggpanelen så får man en helt ny yta och det är också en stor anledning till att man väljer den här typen av inredning i butiker. Butiksinredning måste ju vara praktiskt och göra det möjligt att på olika sätt presentera det som man säljer. Bra väggpaneler gör det möjligt att hänga upp krokar, lister och hyllor, och det är ju faktiskt något som man också kan behöva hemma i ett badrum eller kanske i vardagsrummet. För många så blir det en lättnad att slippa harvandet i en vägg som är svår att fästa i. Då väggpanelerna sitter som de ska så blir det lätt att hänga upp tavlor och annat, och det särskilt med paneler av trä.

Med tanke på design

Då man vill matcha med butiksinredning eller med den möblering som finns i ett rum så ska man tänka på hur väggpanelen har ytbehandlats. Det kan bli aktuellt med 3D väggpanel som kommer med fina mönster och som ger rummet mer liv och rörelse. För många så blir det bästa valet panelerna av trä som har en slätstruken design. I en butik där man kanske har satsat på glammiga kassadiskar och hyllor som blänker så kan det vara en fördel med en panel som inte tar för mycket plats och som gör att inredningen fortsatt känns stabil och lugn.

Flexibilitet

Bra väggpaneler kan man använda sig av utomhus såväl som inomhus. Beroende på hur väggpanelen ska användas så ytbehandlas den så att man får lång livstid. Något som många gillar med väggpaneler är den flexibilitet som de erbjuder. Men det är också viktigt att man är väl medveten om hur man har tänkt använda sig av panelen. Då man vill inreda sin butik eller hemmet med väggpanel så kan man börja med att läsa mer om inredning och material på bloggar online för att sedan välja rätt typ av panel för att på så vis sortera tankarna och få mer tips och inspiration.