Vad innebär ett läkarintyg för alkohol och droger?

Det sker titt som tätt att förare åker fast för rattfylla eller för att vara under påverkan av droger då de kör. Detta är allvarligt för en privat bilist men kanske ännu värre för den som är yrkeschaufför. För att ge förare en chans att rätta till situationen så finns det läkarintyg för alkohol och droger som går hand i hand med en provperiod då körkortet kan återfås.

Så fungerar läkarintyg för alkohol och droger

När du har fått krav från Transportstyrelsen om att bevisa att du är nykter och utan droger under en testperiod så måste du få intyg om detta från en läkare. Det innebär att du går till en specialistläkare och lämnar urinprov såväl som blodprov med jämna mellanrum.

Så länge som du får läkarintyg för alkohol och droger så kan du fortsätta köra. Det variera hur många prov som måste tas tills du får ditt körkort åter. Dessutom så är det ofta så att dessa prover ska genomföras på ett spontant sätt så att du inte kan planera in användning av alkohol och droger så att det inte märks.

Du bokar tid på en klinik som kan erbjuda läkarintyg för alkohol och droger för dig som mist ditt körkort och vill få det igen. Det är bara att ta med de dokument du har fått från Transportstyrelsen så kan du få en plan för dina intyg.

En specialistklinik som jobbar med detta kan göra processen mycket enkel för dig. De kan till exempel skicka in alla intyg som krävs så att inget missas. Detta är högst relevant för dig som behöver tillstånd att få fortsätta köra efter att ha åkt dit för rattfylla eller drogpåverkan.