Skönhet börjar på insidan

Alla vill vi må bra och idag så finns det en stor medvetenhet om hur vi på olika sätt kan förbättra vår hälsa. Då man kanske tidigare fokuserade mer på saker som smink och bra krämer för vacker hy så är det alltfler som ser sambandet mellan ett vackert yttre och en insida som är frisk. Med huskurer för friskhet så får man inte bara en starkare kropp, man upplever även en inspiration och motivation för att göra mer som kan ge mer kraft i vardagen, och inte mindre viktigt, man får ett finare yttre.

Vitlökens fantastiska egenskaper

Man vet när någon annan har ätit av denna lök, i varje fall om man inte själv har ätit vitlök, för den avger en mycket stark doft, eller lukt, som en del har svårt att hantera. Det tycks dock vara en självklarhet att det är nyttigt att använda sig av vitlöken men faktum är att det inte är bevisat att man med några klyftor kan bota eller helt motverka förkylningar och andra åkommor. Däremot så har man kommit fram till att vitlöken helt klart har en lindrande effekt då man till exempel har drabbats av en dunderförkylning.

Mer för en hälsosam insida

Men man kan förstås göra mer än att regelbundet äta vitlök och annan nyttig mat för att må bra på insidan och få ett yttre som avslöjar denna hälsa. Med träning och motion så styrker man immunförsvaret och man ser även till att kroppen orkar mer. Hela kroppen mår bra av att man rör på sig dagligen och det är inte bara det att man får en fastare form som gör att man även ser bättre ut, hormonbalansen påverkas också av träning och det här kan vara ett sätt att till exempel få bättre hy.

hälsa

Gott humör

Något som påverkar allt från hur man mår till hur man ser ut är förstås ens humör. När man mår bra på insidan och upplever stor inspiration så märks det på utsidan. Mungiporna pekar oftare upp än tvärtom och det är lättare att umgås med andra på ett tillfredsställande sätt. Skönheten börjar på insidan och det är viktigt att man hela tiden ta hand om det inre i form av god kost, träning och givetvis också med bra tankar och en positiv attityd.