Så använder du en steamer

Alltfler får upp ögonen för tekniken med ångstrykjärn som inte kräver någon bräda. Med ett enkelt handtag så kan du använda en steamer och bli av med veck och rynkor på butikens kläder. Det går förstås också att använda steamern privat för att göra det enklare att stryka skjortor och snygga till andra kläder.

Det är inte svårt att använda en steamer. Du börjar med att se till att maskinens vattentank är fylld. Använd rätt typ av vatten. Varje steamer har instruktioner om vilken typ av vatten som kan användas. Om du kan använda vanligt vatten så kan det vara så att du då och då ska avkalka maskinen.

Ställ in rätt styrka på steameffekten och sätt sedan igång med din ång-strykning!

Steamer med bräda

Det går att hänga ett plagg på en galge och sedan ånga men många ser fördelen med en bräda som plagget hänger mot. Det gör det lättare att få en krispig känsla. Du för handtaget över plagget och så kan du dra lite lätt i det för att det ska snyggas till. Brädan ger ett bra stöd utan att ta stor plats. Den ger dig känslan av att stryka vertikalt!

Olika munstycken för olika tyger

Tänk på att det kan finnas lite olika munstycken för olika tyger. Om du ska ånga ett tjockare tyg så kan det vara smart att välja ett munstycke som har en borste. Med denna kan du även få bort damm på ett effektivt sätt. Tyget blir slätt och kommer också att se fräschare ut då du har behandlat det med borsten.

Det som är så fint med en steamer är att den lämpar sig för nästan alla tyger. Här finns det ingen risk för att du bränner hål i tyget eller på något annat sätt skadar det med värme. Trots att metoden är så mild så ger den mycket fina resultat. Dessutom så går det snabbt så det är enkelt för butikspersonal att ta hand om kläder som börjar se lite hängiga ut.

Vid behov och regelbundet

En steamer kan användas i tid och otid! Den är gjord för att vara enkel att ta fram. Det krävs inte en massa förkunskaper för att snygga till plagg och tyger med denna maskin. I en butik så kanske det kan vara klokt att fräscha upp kläderna en till två gånger i veckan.

Då du använder en steamer hemma så är det naturligt att använda den efter tvätt. För plagg som du inte tvättar så kan du försöka göra det till vana att steama två gånger per månad för att jackor och kavajer fortsatt ska se som nya ut.