Använd barngalgar för mer plats i garderoben

Barnen kläder viks ofta för att sedan placeras på garderobens hyllor eller för att läggas i lådor. Man tänker sig att så små kläder passar bättre på hyllan eller i lådan men med barngalgar så kan man få bra mycket mer plats i garderoben. Om man väljer att hänga barnkläderna så kommer de att ta mindre plats. Ta till exempel ett set med en tröja och ett par byxor. Dessa kan man hänga på en enda galge, och då plaggen hänger plant så är det lättare att få in fler än då man viker och bygger på höjden.

Barngalgar för fler plagg

För många så kan det verka naturligt att man även hänger barns skjortor och lite finare kläder som till exempel finklänningar. Men man kan faktiskt använda sig av barngalgar för fler plagg. En vanlig tröja hänger man lätt upp på barngalgen och det här är verkligen en rekommendation. När man hänger plagg så håller de sin form på ett bättre sätt. Väljer man en modell med klipps så är det väldigt enkelt att även hänga byxor på samma galge som tröjan hänger på. Det enda man kommer att behöva lådor och hyllor för blir underkläder och strumpor.

Bättre koll på vad som finns i garderoben

På hyllor så kan man ha flera rader med vikta kläder och då ser man inte så lätt vad som egentligen finns därinne i mörkret. När man istället hänger barnens kläder på barngalgar så ser man genast vad som finns och vad som kanske fattas. Det här gör det lättare att planera barnens höstgarderob och att passa på då det kanske blir rea på barnkläder. Det här är bra mycket bättre än att en kall höstdag plötsligt inse att man faktiskt inte har tillräckligt med varma byxor och tröjor för att då bli tvungen att snabbt göra något åt saken. Hänger man kläderna så får man bättre översikt och därmed bättre planering och det är ekonomiskt och tidsbesparande.

Barngalgar

Skaffa bra galgar

Nu ska man inte tro att varje galge som är liten är en bra barngalge för så är det inte. Det gäller att investera i bra barngalgar som klarar av barnklädernas vikt och även är med och behåller klädernas form. Det finns modeller av trä och plast såväl som av metall. Det viktigaste är att man får rätt bärkraft och att storleken verkligen passar barnets kläder. Ta en titt på barngalgens form. Om kanterna är alltför runda och sluttar så kan det leda till att kläderna alltför lätt glider av. Dessutom så är det bra med detaljer som krokar och klämmor som man kan använda för att hänga fler plagg på en och samma barngalge. Vill du komma i kontakt med företag som säljer galgar till butiker och kedjor så hittar du dem på Butiksinredning.se